bg en

Актуално

8 чудесни съвета как да пишете заглавия за фирмената ви страница

Съвети за писане на заглавия
Юли 19, 2018

Ние от екипа на БГ Медия, ще ви дадем няколко полезни съвета как да поддържате вашата фирмена страница с актуални публикации, които да задържат вниманието на потребителите. Още повече през последния месец стана ясно, че ранкирането в търсачката на Google, вече има много по-голяма тежест, в зависимост от това колко по-дълго време са прекарали посетителите онлайн във вашия сайт. Това са важни, но все пак базови съвети. Ако желаете професионално PR обслужване, можете да се обърнете към нас.

Заглавието е това, което изгражда първото впечатление на читателя и го подтиква да продължи да чете

Заглавието е най-важният елемент от цялостното съдържание на текста ви. Можете да напишете най-добрия текст от препоръчително 800 думи във вашата фирмена страница, но ако заглавието, което му поставите е скучно и неясно, статията ви може никога да не бъде прочетена. Помислете на дълго и нашироко какво заглавие може да поставите на текста си. Тук ви предлагаме 8 изпробвани и верни съвета как заглавията ви да бъдат по-ефективни.

 

1. Използвайте числа

Човешкият мозък забелязва и възприема числа по-лесно, така че ако е възможно да ги използвате в заглавието си, направете го.
 

2. Фокусирайте се върху стойността на информацията

Какво харесват читателите ви? Защо биха се интересували от вашата статия? Напишете заглавие, чрез което те ще бъдат наясно какво да очакват от статията
 

3. Използвайте силни глаголи

Винаги когато е възможно заменете думи в заглавието си със завладяващ и точен глагол. Още по-силен е ефектът, ако глаголът е често в ежедневната лексика на хората
 

4. Обърнете се към читателя

Използвайте егото на читателя, провокирайте го чрез заглавието си, използвайки думи като “ти” и ”вашето”. Това привлича вниманието на човек.
 

5. Използвайте въпроси

Ако се затруднявате да формулирате подходящо заглавие, опитайте се да го превърнете във въпрос. Любопитството привлича читателите. Това е масово използвано от медиите
 

6. Проучете конкуренцията си

Отделете малко време и разгледайте други фирмени сайтове, както и сайтовете на аналогични фирми в чужбина. Забележете как те формулират своите заглавия.
 

7. Напишете повече от едно заглавие

Отворете Word-документ и просто избройте всички варианти за заглавия, които ви хрумнат. По този начин си давате свободата да изберете най-доброто.
 

8. Уверете се, че вашето заглавие е акуратно

Избягвайте тривиалните заглавия и тези, които са просто за примамка на читателите. Избягвайте гръмки думи като "Голям", "Грандиозен", "Уникален" и т.н. Използвайте заглавия, които отразяват реално съдържанието на текста. Потребителите са изключително чувствителни към поднасяното съдържание, затова не бива да приличате по заглавията си на жълто издание.

 

© 2018 БГ Медия ::: BG Media Ltd.