bg en

Актуално

Кратките видео клипове в уеб, носят реална ефективност в сравнение с печатни и ТВ реклами

Кратките видео клипове в уеб, носят реална ефективност в сравнение с печатни и ТВ реклами
Юли 03, 2018

Онлайн-видео клиповeте продължават да грабват интереса на клиентите много повече от всяка друга видео продукция иликонвенционална реклама. Когато говорим за ефективност на PR-а и рекламата, компаниите и представителите на брандове инвестират все повече и повече в онлайн-видео и реклами, отколкото в традиционните методи като печатни издания и ТВ реклами. Но това носи и нови предизвикателства пред фирмите. Според проучване на 2018 Пулс Видео Индъстри, увеличаването на използването на онлайн реклами се превръща в предизвикателство за маркетолозите и PR специалистите, тъй като компаниите започват да инвестират относително по-малко средства в кампаниите си, докато съдържанието, което искат да представят се увеличава. Проучването илюстрира как се развива цялостната индустрия за видео-създаване.
 

Маркетинг експертите са на едно мнение-бюджетът за видео продукции се запазва, но за сметка на желан по-висок брой кратки видео клипове от страна на компаниите.

На база проучването става ясно, че много експерти смятат, че трябва да има повече прозрачност между PR агенциите и фирмите, представители на брандове. 45% от участващите в проучването смятат, че трябва да има повече откритост в процеса на работа в креативната сфера, докато само 16% от участниците са на мнение, че има достатъчно прозрачност. Оказва се така, че голяма част от фирмите плащат за реклама и видео продукция, без да могат да имат пълен и обективен поглед върху ефективността. Плащат за видео, за което не получават отчетност и аналитичност по отношение на похарчени средства, достигната аудитория и реализирани продажби.
 

Бизнесът се променя, както и начинът, по който се върши работата.

С напливът от много нови канали за разпространение на съдържание и нови тенденции в технологиите, маркетинг и PR специалистите се борят с това да се справят с изискванията на бързо развиващите се технологии. Проучването разкрива тяхното мнение по тези въпроси.

Според 55% от маркетолозите, подсилването на публикации за конкретни продукти (главно във Facebook) има по-голяма маркетингова сила в сравнение с директната реклама чрез аудио-визуални методи.
 

Излъчването на живо все още се явява трудност за маркетолозите

Едва 9% от участниците в проучването вярват, че маркетинг специалистите знаят как да извлекат възможно най-голяма полза от предаването на живо в социалните мрежи.

Instagram и Snapchat историите представляват все още голяма трудност за много професионалисти

49% от маркетинг специалистите споделят, че Instagram и Snapchat историите представляват трудност при споделяне на маркетинг съдържание в социалните мрежи.
 

Независимо колко напреднали са технологиите, видео професионалистите няма да заменят своето високотехнологично оборудване със смартфони

Повече от 70% от участвалите в проучването смятат, че смартфоните не представляват заплаха за традиционните процеси за производство на видео и клиентите ще продължат да изискват и поръчват заснемане с професионална видео и фото техника.

Мнозинството от маркетинг специалистите вярват, че видеа, които са между 10 и 60 секунди получават най-много гледаемост

По-малко от 20% от участвалите в проучването казват, че видеата, които са не по-къси от 10 секунди и не по-дълги от минута, биват преглеждани най-много. 45% от хората смятат, че най-много биват гледани тези видеа, които са с дължина между 10 и 30 секунди, докато 37% вярват, че видеата с дължина между 30 секунди и минута са най-голяма гледаемост.

 

© 2018 БГ Медия ::: bgmedia.bg