bg en

Актуално

Заснехме видео и фото сесия в завода на JCB в Англия

JCB
Юли 03, 2023

Заснехме репортажно видео за технологичната революция на JCB с изобретяването и предстоящото пускане в серийно производство на водородни двигатели, както и заснехме професионална фото сесия за нуждите на нашия клиент.

Двигателят с водородно горене на JCB е решението на компанията за нулеви въглеродни емисии за селскостопанска и строителна техника. Инженерите на компанията са разработили иновационен метод, който извършва водородно смесване под въздушна компресия и запалване чрез искра. Това е първият водороден двигател с вътрешно горене, който се тества в момента при много клиенти и е съвсем близо до серийно производство. Двигателят ще бъде агрегатиран към машини, които се нуждаят от висока мощност.

Големият въпрос досега по отношение на водородните двигатели е бил - Как ще се зареждат с гориво? JCB разкри на своя тестови полигон по време на събитието, новата собствено проектирана и изработена мобилна система за зареждане, която да отвежда горивото до машините. Устройството разполага с достатъчно водороден газ, за да запълни 16 водородни багер-товарачи и може да се транспортира или върху рамата на модифициран трактор JCB Fastrac, или на ремарке.